Porota

Tak ako v minulých ročníkoch, aj v tomto roku sa snažíme o zostavenie odbornej poroty zo skutočných profesionálov. 

 

Ing. Zlatica Kramárová – šéfredaktorka časopisu Hotelier a autorka kuchárskych a cukrárskych kníh.

 

 Dvanásty rok vedie časopis pre hotely a reštaurácie, ktorý spolu s manželom aj založila.

Spolupracuje s najlepšími slovenskými kuchármi a cukrármi. Ich umelecké diela na tanieri vydáva v knižnej edícii Kuchárska elita s rôznymi témami – Dezerty, Menu, Diéta pre gurmána...

Knižka Menu získala v Paríži na svetovej súťaži kuchárskych kníh World Cookbook Awards 3. miesto v rámci východnej Európy.

 

Eliška Dernerová - predseda predstavenstva AKC ČR pobočky Brno

Posledné dve desiatky rokov profesionálneho života sa venuje osobnostnému rastu a to nie len účasťou na kurzoch, seminároch a výstavách kde sa zoznamuje s novými technikami a surovinami.

Už 15 rokov je členom týmu, ktorý realizuje Moravský Pohár a taktiež vo väčšine prípadov bola členom a v posledných 13 ročníkoch predsedkyňou  poroty.

Zúčastnila sa ako porotca aj na iných súťažiach, napríklad: Cukrář roku, O Priessnitzův dortík, Gastro Junior, Podbeskydský Ještěr, Gastro Kroměříž, Marlenka Cup, Gastro Hradec Vitana Cup a Čokoládové Lázně. Zaujímavou príležitosťou bola nominačná súťaž pre ČR a SR do Milána na majstrovstvá sveta 2017 počas Festivalu Jihlava 2016.

 

Mgr. Veronika Hanáková - šéfcukrár v hoteli Grand Hotel River Park ***** v Bratislave
 
 
Študovala Dejiny umenia na Univerzite Komenského v Bratislave, počas štúdia si spravila Strednú odbornú školu gastronómie a hotelových služieb Farského 9 v Bratislave - odbor cukrár.  
Pracovala ako cukrárka v známych bratislavských cukrárňach ako Laurent a Café Mayer či ako šéfcukrárka v 4* Hoteli Devín 

Pripravovala dezerty a sladké pochutiny pre: Dalajlámu XIV., princa Alberta z Monaca, rôzne svetové i slovenské známe osobnosti: Michael Douglas a Catherine Zeta-Jones, Eros Ramazotti, Tom Jones, Nicky Minaj, Whitesnake, Lucie Bílá, Miro Žbirka, Peter Sagan, Petra Vlhová a taktiež pre viaceré svetové futbalové a hokejové reprezentácie. 

 

Adam Soós - manažér cukrárskej výroby v obchodnej sieti YEME

Cenné cukrárske skúsenosti nadobudol po vyučení v Maďarskom meste Győr.

Pracoval na pozícii šéfcukrára v Double Tree by Hilton Hotel v Bratislave.

Zúčastňoval sa medzinárodných súťaží na Slovensku a v Maďarku, na ktorých získal množstvo ocenení a medailí.

Rád skúša nové trendy ale má rád kvalitu a tradíciu.

Od septembra 2019 pracuje v obchodnej sieti Yeme ako manažér cukrárenskej výroby. Ich snahou je príprava a predaj kvalitných výrobkov, vytváranie dezertov z kvalitných surovín bez prídavných látok.

 

Mária Árendásová – majiteľka cukrárskej výrobne Torty od Mariky v Leviciach

Vyštudovaná cukrárka - 3 roky v odbore cukrár a následne 2 roky v odbore špeciálne techniky a spracovanie cukru, pernikárstvo.

Počas štúdia sa zúčastňovala cukrárskych súťaží.

Rok po ukončení štúdia si otvorila vlastnú cukrársku výrobňu v Leviciach. Firma Torty od Mariky s.r.o. je na slovenskom trhu už 8 rokov.

DESIGN BY WEB-KOMP