Porota

Tak ako v minulých ročníkoch, aj v tomto roku sa snažíme o zostavenie odbornej poroty zo skutočných profesionálov. 

Rokujeme nielen s odborníkmi zo Slovenska, ale aj z Česka a Poľska.

 

 Mieczysław Chojnowský z Poľska - cukrársky majster sveta 

Cukrárskemu remeslu sa venuje od roku 1990.

Svoje zručnosti zdokonaľoval na mnohých kurzoch a školeniach.

V roku 1999 získal tretie miesto v poľskom šampionáte mladých cukrárov v Poznani. O rok neskôr získal na tejto súťaži druhé miesto.

V roku 2001 sa zúčastnili na majstrovstvách sveta, ktoré sa konali vo Wiesbadene. Tam dosiahol svoj najväčší úspech, ako prvý Poliak získal titul majstra sveta.

 

Ing. Zlatica Kramárová – šéfredaktorka časopisu Hotelier a autorka kuchárskych a cukrárskych kníh.

 

 Dvanásty rok vedie časopis pre hotely a reštaurácie, ktorý spolu s manželom aj založila.

Spolupracuje s najlepšími slovenskými kuchármi a cukrármi. Ich umelecké diela na tanieri vydáva v knižnej edícii Kuchárska elita s rôznymi témami – Dezerty, Menu, Diéta pre gurmána...

Knižka Menu získala v Paríži na svetovej súťaži kuchárskych kníh World Cookbook Awards 3. miesto v rámci východnej Európy.

 

Eliška Dernerová - predseda predstavenstva AKC ČR pobočky Brno

Posledné dve desiatky rokov profesionálneho života sa venuje osobnostnému rastu a to nie len účasťou na kurzoch, seminároch a výstavách kde sa zoznamuje s novými technikami a surovinami.

Už 15 rokov je členom týmu, ktorý realizuje Moravský Pohár a taktiež vo väčšine prípadov bola členom a v posledných 13 ročníkoch predsedkyňou  poroty.

Zúčastnila sa ako porotca aj na iných súťažiach, napríklad: Cukrář roku, O Priessnitzův dortík, Gastro Junior, Podbeskydský Ještěr, Gastro Kroměříž, Marlenka Cup, Gastro Hradec Vitana Cup a Čokoládové Lázně. Zaujímavou príležitosťou bola nominačná súťaž pre ČR a SR do Milána na majstrovstvá sveta 2017 počas Festivalu Jihlava 2016.

DESIGN BY WEB-KOMP